AI JET BİGG Hızlandırma Programı Başladı
30 Kasım 2020

Türkiye’nin yapay zekâ teknolojileri odaklı ilk BİGG Programı HAVELSAN AI JET BİGG düzenlenen çevrimiçi açılış günü ile başladı.

 

HAVELSAN Yıldız Açık İnovasyon Merkezi yürütücülüğünde, TUSAŞ ve SSTEK'in ana iş ortağı olarak katıldığı program 7 hafta sürecek.

 

Program süresince HAVELSAN ve TUSAŞ’ın inovasyon, Ar-Ge ve yapay zekâ birimleri ile Türkiye’nin Yapay Zekâ Mühendisliği bölümüne sahip iki önemli kuruluşu Hacettepe Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin katkıları ile girişimcilerin iş planı hazırlama ve prototip geliştirme çalışmaları desteklenecek. 

 

21 ilden, 47 üniversiteden gelen 110 başvuru sonucunda, programa kabul edilecek 18 takım belirlendi.

 

Programa kabul edilen 18 takımın üyeleri, program mentorları ile HAVELSAN, TUSAŞ ve SSTEK yöneticilerinin katıldığı etkinlikte HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, SSTEK Genel Müdürü Ahmet Çağrı Özer, HAVELSAN ARGE Teknoloji ve Ürün Yönetimi Direktörü Dr. Tacettin Köprülü ve TUSAŞ Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi Müdürü Güven Orkun Tanık da birer açılış konuşması gerçekleştirdi. 

 

HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar yaptığı konuşmada, AI JET BİGG Hızlandırma Programı ile yapay zekâ teknolojileri üzerine iş yapabilecek nitelikli ve kapasitesi yüksek firmaların oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi. 

 

 

 

Mail Aboneliği
Haberleri ve projelerle ilgili gelişmeleri yakından takip etmek için
mail listemize kayıt olabilirsiniz.
Lütfen e-posta adresinizi girin.
Mail aboneliğiniz alınmıştır. Teşekkür ederiz.
Başvuru yapılırken bir hata meydana gelmiştir. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.
Captcha doğrulamasını geçemediniz.