WINNOVATION İnovasyon Kampı Gerçekleşti!

 

HAVELSAN Yıldız Açık İnovasyon Merkezi, WINNOVATION İnovasyon Kampına ev sahipliği yaptı!

WINNOVATION, Avrupa Birliği'nin Ufuk 2020 araştırma ve yenilik programı tarafından desteklenen, EQUALS EU projesi kapsamında farklı ülkelerde gerçekleştirilen 12 inovasyon kampından biridir.

 

İki gün süren WINNOVATION İnovasyon Kampı, savunma sanayii kuruluşlarının, Savunma Sanayi Başlanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı temsilcilerinin, akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmaları HAVELSAN Ar-Ge Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Direktörü Dr. Tacettin Köprülü ve HAVELSAN Süreç Uzmanı Arzu Aygüneş Ilgaz tarafından yapıldı.

Savunma ve Güvenlik Sektörlerinde Çalışan Kadınlar konulu panelde SSB, Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Dr. Şaduman Aziz, F16 Pilotu Berna Şen, ASELSAN HBT Kalite Yönetim Direktörü Ayşegül Pişkin, SSB Türbinli Sistemler Müdürü Bedriye Çubuk Cicioğlu ve ROKETSAN Tapa Direktörü Dr. Suzan Koç, moderatör Ayşegül Bıyık Yıldırım'ın ve katılımcıların sorularını yanıtladılar. 

Girişimci Hikâyeleri ile devam edilen programda, SİMTEK Simülasyon Teknolojileri Kurucusu Gül Meltem Kulalı, Neon Havacılık Kurucusu Sibel Cimbar ve MAPSİS Kurucusu Filiz Akkaş, girişimcilik serüvenlerini paylaşarak girişimcilik hayali olan kadın öğrencilere ilham kaynağı oldular.

Kapanış konuşmasını HAVELSAN’da yürütülen yapay zekâ odaklı AI JET BİGG programı girişimcilerinden, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Şevval Belkıs Dikkaya yaptı. 

Savunma ve Güvenlik Sektörlerinde Çalışan Kadınlar konusunun işlendiği WINNOVATION canlı yayın aracılığıyla binlerce kişiye ulaştı!

WINNOVATION, EQUALS EU küresel hareketin parçası olarak 19 ülkeyle paylaşıldı.

WINNOVATION İnovasyon Kampında gerçekleştirilen hackathonda Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 26 öğrenci ekip, 48 saat içerisinde "İş Yaşamında Cinsiyet Eşitliği" konu başlıklı iş fikirlerini hayata geçirmeyi hedefledi. Yarışmada birinci olan takım Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden Rümeysa Ceylan ve Berfin Açıkgöz oldu. Kazanan yarışmacılar Avrupa Birliği EQUALS EU kuluçkalarına katılım ve HAVELSAN'da aday mühendislik imkânı yakaladılar. 

Etkinliğin Canlı Yayınları:

Mail Aboneliği
Haberleri ve projelerle ilgili gelişmeleri yakından takip etmek için
mail listemize kayıt olabilirsiniz.
Lütfen e-posta adresinizi girin.
Mail aboneliğiniz alınmıştır. Teşekkür ederiz.
Başvuru yapılırken bir hata meydana gelmiştir. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.
Captcha doğrulamasını geçemediniz.